Aš taipat laistau, tik kai bulba subresta laityma sumažinu ( retai lieju).mam rašė:Aš kreipiu dėmesį tik į ūglius( pagal juos daugiau ar mažiau laistau)
Re: Cattleya 4
- ricardas
- Miestas: Klaipėdos rajonas [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Geriau , karti tiesa, nei , saldus melas
Mano galerija
Mano galerija
- iron
- Lietuvos orchidėjininkų draugija
- Miestas: Marijampolė [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Nesusilaikiau radusi gėlių kioske ryškią katlėją. Tai įvyko pirmomis spalio dienomis. Radau du jau ilgokai žydinčius egzempliorius. Išsirinkau didesnį krūmelį su antrais pumpurais. Žinoma, buvo be vardo.
Kai dar buvo nenukritę pirktiniai nužydėję žiedai ir pora dienų jau žydėjo antrieji, 10-09 atrodė taip Štai natūraliai manosios spalvos: Panaši į Blc Sanyung Ruby 'King Kong':
http://www.orkideimperiet.dk/blc-sanyun ... -kong.html
Dar ir pas mūsiškius pardavėjus tokia yra (dar puošnesniu žiedu vaizduojama)
http://www.orchidejos.lt/blc-sanyung-ru ... kong/i1314
O štai dar Blc King of Taiwan 'Da Shi No 1' - kiek kitoks žiedas:
Tai kuri čia būtų ta?
Panaši - tai tikrai. Labiau man panašu į 'King Kong'. Žinoma, ten daugiau garbanotas žiedas gal, be to, ten vis po vieną žiedą iš vieno voko, pas King Taiwan du žiedi (pas mane abu buvo po 3 ir netvarkingai sudėti), bet spalvinė gama tokia pat, dydis toks.
Dabar drūtai toliau auga. Turi tuos du žydėjusius, 6 kresnus gražiai susiformavusius (bet gal ir nežadančius žydėti (?)) ūglius, auginasi perkant jau išlindusį ūglį.
Kai jūs čia rašote, kad matote, kai naujo ūglio šaknys auga ar dar ne...
Ūglis tvarkingai viduryje krūmelio ir ne tiek paviršiuje, kad kas nors matytųsi neišvertus iš vazono.
Kai dar buvo nenukritę pirktiniai nužydėję žiedai ir pora dienų jau žydėjo antrieji, 10-09 atrodė taip Štai natūraliai manosios spalvos: Panaši į Blc Sanyung Ruby 'King Kong':
http://www.orkideimperiet.dk/blc-sanyun ... -kong.html
Dar ir pas mūsiškius pardavėjus tokia yra (dar puošnesniu žiedu vaizduojama)
http://www.orchidejos.lt/blc-sanyung-ru ... kong/i1314
O štai dar Blc King of Taiwan 'Da Shi No 1' - kiek kitoks žiedas:

Panaši - tai tikrai. Labiau man panašu į 'King Kong'. Žinoma, ten daugiau garbanotas žiedas gal, be to, ten vis po vieną žiedą iš vieno voko, pas King Taiwan du žiedi (pas mane abu buvo po 3 ir netvarkingai sudėti), bet spalvinė gama tokia pat, dydis toks.
Dabar drūtai toliau auga. Turi tuos du žydėjusius, 6 kresnus gražiai susiformavusius (bet gal ir nežadančius žydėti (?)) ūglius, auginasi perkant jau išlindusį ūglį.
Kai jūs čia rašote, kad matote, kai naujo ūglio šaknys auga ar dar ne...

Stenkis nepergyventi dėl to, ko tikrai negali pakeisti...
- Dalytė
- Miestas: Kaunas [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
čia bus hibridinė bevardė katlėja, kaip ir būna hibridiniai falenopsiai. Tos visos prabangios "king.." ir pan. būna yyypač dideliais žiedais, ne be reikalo ir tokios brangios
jei be kortelės gėlytė, tai ir be vardo. Ūglis ten tikrai naujas, šaknų dar matyt neaugina. šiaip augalas atrodo sveikai ir gražiai, sėkmės auginant. žydi tik iš naujų ūgliu, į tuos senus susiformavysius žiedų vilčių nedėkit
jų darbas dabar maitint naujus.

- Urze
- Moderatorius
- Miestas: Vilnius [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Karantininė katlėjų lentyna.
Visos šviežiai pirktos, dvi - laikinai svečiuose.
Būčiau šarka, tai atsigėrėt negalėčiau, kaip blizzzga.
O čia gumbų palyginimas. Viduriniosios tai jie tokiiiie didžiuliai! Ir panašūs į moliuską Unio. 

Neblogos storulės. KAip tos viduriniosios tešlės šaknys? O sraigių yra?
O aš čia su tokiu klausimu. Kuo skiriasi vienalapių ir dvilapių katlėjų priežiūra, nes kažkur radau parašyta čia forume..."prižiūrėti , kaip visas vienalapes katlėjas"...
O aš čia su tokiu klausimu. Kuo skiriasi vienalapių ir dvilapių katlėjų priežiūra, nes kažkur radau parašyta čia forume..."prižiūrėti , kaip visas vienalapes katlėjas"...
- Urze
- Moderatorius
- Miestas: Vilnius [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Sraigyčių yra. O šaknys palei vazono sieneles yra gan gražios, bet kas viduj, tai nežinia. Įtarimas, kad persodinant buvo tiesiog permesta su visu senu substratu į didesnį vazoną ir tarpai užpildyti stambiu perlitu. Tai vidury vazono gali būti bet kas. Persodinimas bus naujų šeimininkų darbas.
O kuo skiriasi dvilapių ir vienalapių katlėjų priežiūra tai nežinau, nors man irgi rūpėtų.
O kuo skiriasi dvilapių ir vienalapių katlėjų priežiūra tai nežinau, nors man irgi rūpėtų.
- iron
- Miestas: Marijampolė [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Vau, Urze, kokios fainos
Kadangi, man tęsiasi katlėjų epidemija, tai net nagai niežti...

Kadangi, man tęsiasi katlėjų epidemija, tai net nagai niežti...
Stenkis nepergyventi dėl to, ko tikrai negali pakeisti...
- Urze
- Moderatorius
Pasiklausinėjau ir va ką sužinojau: pagrindiniai skirtumai tarp vienalapių ir dvilapių katlėjų ir jų hibridų auginimo yra vandens kiekis ir temperatūra.Murfika rašė:Kuo skiriasi vienalapių ir dvilapių katlėjų priežiūra? Nes kažkur radau parašyta čia forume "prižiūrėti kaip visas vienalapes katlėjas"...
- Vienalapės katlėjos pakantesnės žemesnei temperatūrai nei dvilapės ir joms reikia mažiau vandens nei dvilapėms.
- Atitinkamai dvilapės - šilčiau ir daugiau vandens augimo periodu.
- Relax
- Susisiekti:
Išvada:
pas Relaxą katlėjom labai geras gyvenimas, todėl iš vienlapių mutuoja į dvilapes
pas Relaxą katlėjom labai geras gyvenimas, todėl iš vienlapių mutuoja į dvilapes

Aukščiau pateikta informacija kitiem www.orchids.lt forumo nariams neprivaloma.
- nolina
- Miestas: Kaunas [phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1266: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
O pas mane ir trilapių yra buvę, tik kaži ar iš gero gyvenimo
Nežiniukė pagaliau pasirodė žiedus

Nežiniukė pagaliau pasirodė žiedus

- Prikabinti failai
-
- 15452287543_01684e18dd_z.jpg (84.33 KiB) Peržiūrėta 15519 kartus(ų)
-
Mmmmm........nolina rašė:Nežiniukė pagaliau pasirodė žiedus![]()

- Urze
- Moderatorius
Taisyklingais žiedais pasigyriau sausio pagyrose, o čia atnešu linkėjimus Relax'ui, kad ir šiais metais galėtų pakrizenti iš mano katlėjos.
Matai, kaip aš Tavęs nepamirštu?
Beje, ta vazone jau įsitvirtinusi tilandsija yra iš Tavęs gauta.
Šįkart ši katlėja sugebėjo pražysti 2 žiedais - po vieną ant dviejų ūglių. Palyginus su praeitais metais - jau dvigubai daugiau.
Tik kad tas antrasis toks pusinis, nes pamiršo vainiklapius suformuoti. Nepaisant to, labai skaniai kvepia frezijomis ir ryškiai švyti oranžiškumu.

- Prikabinti failai
-
- rps20150114_113242_230.jpg (32.34 KiB) Peržiūrėta 15689 kartus(ų)
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: 2 ir 0 svečių